Verwarm de oven voor op 190°C.
Verwijder het blad van de bloemkool en snijd de roosjes van de stronk.
Snijd de roosjes van de broccoli eveneens van de stronk.
Blancheer de bloemkool- en broccoliroosjes 1 min. in een pan met lichtgezouten kokend water. Giet ze af.
Doe de bosuitjes in de lege pan.
Roer in een hittebestendige kom de maïzena met een beetje melk tot een glad papje.
Voeg de rest van de melk toe aan de pan met de bosuitjes en breng hem aan de kook.
Roer de helft van de kokendhete melk door het maïzenapapje en voeg dit mengsel vervolgens toe aan de resterende hete melk in de pan.
Breng het mengsel onder regelmatig roeren weer aan de kook en roer tot een gladde saus.
Neem de pan van het vuur en laat even staan.
Roer dan de geraspte kaas, het losgeklopte ei en de helft van het broodkruim door de saus.
Schep er de geblancheerde groenten door.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep het groentemengsel in een ingevette ovenschaal.
Strooi het resterende broodkruim en de walnoten erover.
Bak de ovenschotel 20 min., tot de bovenkant goudbruin kleurt.