Broodje roerei
Ingrediënten
- 4 petit pain wit
- 4 scharreleieren M
- 2 eetlepel(s) halfvolle melk
- versgemalen peper
- zout
- 15 g boter
- 1 sjalot gesnipperd
- 100 g gebraden kipfilet snijvleeswaar
- 6 zongedroogde tomaatjes uit olie Bertolli, in stukjes
- 2 eetlepel(s) fijngesneden basilicum
- 25 g jonge bladsla
Instructies
- Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Klop de eieren los met de melk en peper en zout.
- Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de sjalot 2 minuten op een hoog vuur.
- Schep de in dunne reepjes gesneden kipfilet en het eimengsel erdoor.
- Bak al omscheppend op een halfhoog vuur totdat het ei net is gestold.
- Schep de gedroogde tomaatjes en het basilicum erdoor.
- Snijd de broodjes open, verdeel de bladsla en het roerei erover en bestrooi met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eieren zijn een goede bron van zink, vitamine A, B, D en E en natuurlijk eiwit. Hiervan wordt 90 procent door het lichaam gebruikt. Ter vergelijking: met rundvlees is dat 67 procent en bij linzen 30 procent. Dus af en toe een eitje eten is een gezonde gewoonte.