Brouillade d'oeufs aux moules
(roerei met mosselen)
Ingrediënten
Instructies
- Maak de mosselen schoon en kook ze met aanhangend water op een hoog vuur tot ze open zijn.
- Haal de mosselen uit de schelpen en snij ze in stukken.
- Hak de uien en knoflook fijn.
- Voeg ze toe aan de mosselen.
- Zeef in een pan het mosselnat.
- Voeg de melk toe.
- Verkruimel het brood en voeg dit toe.
- Voeg het mosselmengsel toe.
- Breek de eieren en voeg toe.
- Klop ze licht en roer de ingrediënten met een houten lepel door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Smelt 40 g boter in een koekenpan.
- Als het heet is het eimengsel erbij en langzaam roeren tot het eimengsel de boter goed opneemt.
- Met de rest van de boter vetten we een ovenschaal in.
- Giet het eimengsel erin en zet het 7 minuten in een oven van 180ºC.
- Serveer in de ovenschaal.