Brownie met elitehaver en sinaasappel

AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g pure chocolade in stukjes
  • 150 g roomboter in blokjes
  • 3 eieren
  • 200 g basterdsuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ sinaasappel geraspt
  • 125 g studentenhaver notenmix, grofgehakt

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In pan water aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien.
  • Chocolade en boter in hittebestendige kom in pan boven net niet kokend water hangen (au bain marie).
  • Chocolade en boter laten smelten en doorroeren.
  • In kom eieren met mixer of garde luchtig en dik kloppen.
  • Suiker door eieren kloppen.
  • Chocoladeboter, bakmeel en sinaasappelrasp erdoor scheppen.
  • Elitehaver door beslag mengen.
  • Beslag in bakvorm scheppen en ca. 40 minuten in oven bakken, tot buitenkant van deeg stevig is, maar kern nog smeuïg.
  • Brownie uit oven nemen en laten afkoelen.
  • Mes langs zijkanten van bakvorm halen, snijplank erop leggen en samen keren zodat brownie zonder te breken uit vorm glijdt.
  • Brownie in 16 vierkantjes snijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eventueel serveren met ongezoete, geklopte slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Lunch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch