Brownies

Brownies 2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de ganache:

  • 50 Slagroom
  • 15 gram Honing
  • 90 gram Melkchocolade
  • 10 gram boter

Benodigheden voor de brownies:

  • 200 gram boter
  • 200 gram Fondantchocolade
  • 4 Eidooiers
  • 200 gram Casonade suiker
  • 100 gram Gezeefde bloem
  • 4 Eiwitten
  • Eventueel noten naar keuze
  • 1 Bakvorm van 20 bij 30 cm

Instructies

Werkwijze Ganache:

  • kook de slagroom met de honing en giet dit op de stukjes chocolade.
  • Roer goed door tot een gladde saus. Voeg de boter toe en roer door.
  • Bewaar de ganache in de koelkast.

Werkwijze Brownies:

  • Smelt de boter samen met de chocolade au bain marie of in de microgolf.
  • Klop de eidooiers samen met de casonade suiker tot een luchtige massa en meng deze met de chocolade.
  • Spatel de gezeefde bloem onder het beslag.
  • Klop de eiwitten schuimig en meng deze onder het beslag. Vet de bakplaat in en doe hierin het beslag.
  • Bak de brownies gaar in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °.
  • Haal de koek uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Snij de brownies uit de koek. Roer de ganache door en doe deze in een spuitzak.
  • Zet op elke brownie een dopje ganache en steek er eventueel een noot in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins