Bruine bonensoep uit Brazilië

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bruine bonen
  • 1 laurierblad
  • 4 gesnipperde teentjes knoflook
  • mespunt cayennepeper
  • 0.5 sinaasappel de schil er van
  • 150 gram gekookte ham in dobbelsteentjes gesneden
  • 200 gram ontbijtspek in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 gesnipperde ui
  • 1 grote sinaasappel
  • 2 eetlepelsgehakte peterselie
  • 250 gram corned beef kleingesneden
  • 1 klein blikje cocktailworstjes
  • zout
  • vers peper

Instructies

  • Was de bruine bonen goed en laat ze een nacht weken in koud water. 
  • Vul het weekwater aan tot 2 1/2 liter. 
  • Breng de bonen in het water aan de kook.
  • Voeg het laurierblad toe met de knoflook, cayennepeper en de sinaasappelschil. 
  • Laat de bonen op laag vuur 1 uur doorkoken.
  • Voeg dan de ham met het spek en de uien toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Schil de sinaasappel, snijd hem in ronde plakken en snijd deze doormidden. Voeg de stukjes sinaasappel aan de soep toe en laat ze 10 minuten meekoken.
  • Voeg tegelijkertijd de peterselie met de corned beef en de worstjes toe.
  • Verwijder na 10 minuten het laurierblad en de sinaasappelschil en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Bij deze soep kunt u drooggekookte rijst serveren, waarvan iedereen naar wens kan nemen. De rijst wordt door de soep geroerd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Brazilië