Brunede kartofler

karamel aardappelen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g gekookte krieltjes
  • 125 g suiker
  • 8 eetlepel(s) boter

Instructies

  • Smelt de suiker in een flinke braadpan bij lage hitte.
  • Laat het een paar minuten sudderen totdat het een lichte karamelkleur krijgt.
  • Laat de suiker niet te donker worden, dan wordt ze bitter.
  • Roer de gesmolten boter er door heen.
  • Voeg daarna zoveel aardappelen toe dat ze nog makkelijk kunnen bewegen.
  • Blijf steeds roeren zodat de aardappelen aan alle kanten worden bedekt met een karamellaagje.
  • Neem de hete gecaramelliseerde aardappelen uit de pan en doe ze in een verwarmde schaal.
  • Herhaal dit proces net zo lang tot alle aardappelen klaar zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Zweden