Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 bakje tomaat fijngesneden
- 1 rode ui fijngesneden
- 10 verse basilicum kleingesneden
- kruidenboter
- 1 el olijfolie
- 30 ml azijn
- stokbrood in sneetjes gesneden
- olijfolie
Instructies
- Meng de tomaten, ui, basilicum en kruidenmix naar smaak.
- Meng de olijfolie en balsamicoazijn goed door elkaar en giet over het tomatenmengsel. Goed laten intrekken.
- Besmeer de sneetjes stokbrood met de knoflookolie. Gril de broodjes goudbruin.
- Serveer de salsa op het warme brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
De salsa smaakt nog lekkerder wanneer je hem enkele uren van tevoren maakt. In plaats van knoflookolijfolie, kun je natuurlijk ook kruiden- of knoflookboter nemen. Voor kruidenboter: meng roomboter met een zakje kruidenmix voor kruidenboter. Voor knoflookboter: meng 1 fijn gesneden teentje knoflook door de roomboter. Of gebruik kant en klare kruidenboter.