Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 25 g verse gist of 12 gr droge gist
- 500 ml melk
- 500 ml water bruisend
- 4 eieren
- 600 g bloem
- 200 g boter gesmolten
- Zaadjes van 1 vanillestokje
- 1 snuifje zout
Instructies
- Verwarm de melk tot lauw warm en los hierin de gist op.
- Doe er de 500 ml bruisend water bij.
- Splits de eieren en houd de eiwitten apart.
- De eidooiers mogen bij de melk en het water.
- Doe de bloem in de keukenmachine en voeg de melk toe.
- Laat de machine rustig draaien en voeg dan ook de gesmolten boter toe.
- Klop nu op een hogere snelheid totdat je geen klontertjes meer hebt.
- Voeg de zaadjes van het vanillestokje toe en het snufje zout.
- Klop de eiwitten mooi tot glanzende stijve pieken.
- Spatel de eiwitten onder het beslag.
- Laat het beslag nu afgedekt ca 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
- Zet je wafelijzer aan en laat het goed voorverwarmen.
- Ik heb de wafels gebakken op stand 6 (Fritel Wafelijzer).
- Vul nu de wafelplaten met het beslag, ze moeten volledig dichtliggen met beslag.
- Klap het wafelijzer dicht en bak de wafels in ca 10 minuten gaar en goudbruin.
- Klop slagroom met suiker naar smaak stijf en smelt eventueel wat chocolade.
- Serveer de wafels warm met slagroom, chocolade en/of een bolletje ijs.