Budget kapsalon
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappels met een dunschiller en snijd ze in frietjes.
- Kneus het teentje knoflook met een mes.
- Bak de frietjes samen met de knoflook bruin en knapperig op de manier waarop je het liefst friet bakt.
- Dit kan in de frituurpan of gewoon in een pan.
- Laat de friet uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig is.
- Voeg de shoarma toe en bak deze in een minuut of 8 krokant.
- Doe de champignons erbij en bak deze nog een minuutje mee.
- Neem een ovenschaal en schep onderop de friet.
- Daarover schep je het shoarma mengsel.
- Strooi er rijkelijk kaas over en zet dan een minuut of 15 in de oven totdat de kaaslaag helemaal gesmolten is en bruin wordt.
- Was in de tussentijd de ijsbergsla en hak deze fijn.
- Snijd de tomaat in kleine stukjes.
- Strooi als laatste de sla en tomaat erover en de kapsalon is klaar om te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus erbij.