Budget kapsalon

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • teentje knoflook ongepeld
  • 1 ui
  • 250 gram lams shoarma
  • ½ bakje champignons
  • ½ zakje geraspte belegen kaas
  • ½ ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • zonnebloemolie
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappels met een dunschiller en snijd ze in frietjes.
  • Kneus het teentje knoflook met een mes.
  • Bak de frietjes samen met de knoflook bruin en knapperig op de manier waarop je het liefst friet bakt.
  • Dit kan in de frituurpan of gewoon in een pan.
  • Laat de friet uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig is.
  • Voeg de shoarma toe en bak deze in een minuut of 8 krokant.
  • Doe de champignons erbij en bak deze nog een minuutje mee.
  • Neem een ovenschaal en schep onderop de friet.
  • Daarover schep je het shoarma mengsel.
  • Strooi er rijkelijk kaas over en zet dan een minuut of 15 in de oven totdat de kaaslaag helemaal gesmolten is en bruin wordt.
  • Was in de tussentijd de ijsbergsla en hak deze fijn.
  • Snijd de tomaat in kleine stukjes.
  • Strooi als laatste de sla en tomaat erover en de kapsalon is klaar om te serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Vlees