Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kop Duru grove bulgur
- 1 eetlepel(s) Olijfolie
- 1 eetlepel(s) Krenten
- Kippenlever in stukjes
- 1 eetlepel(s) Pijnboompitten
- 1 Ui medium
- 1 Tomaat medium
- 1 Groene Turkse peper çarliston
- ½ Rode puntpaprika
- 1 tl Boter
- 1 tl Zwarte peper
- 2 koppen Kokend water
- Citroensap naar smaak
Instructies
- Week de krenten 5 minuten in lauw water en giet af.
- Verwarm de olie en boter in een lage ruime pan.
- Voeg zodra de boter is gesmolten de pijnboompitten toe en roerbak tot ze roze worden.
- Voeg de ui toe en roerbak deze ook een paar minuten, en voeg vervolgens de lever toe en roerbak deze even.
- Voeg tenslotte de peper, paprika en tomaat toe en roerbak 2 minuten.
- Doe ten slotte de Duru coarse bulgur in de pan, zout, zwarte peper, krenten en kokend water.
- Laat 15 minuten garen op een zacht vuur totdat puntjes zichtbaar zijn aan het oppervlak.
- Laat 20 minuten rusten alvorens te serveren.
- Besprenkel met citroensap.