Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kop Duru Extra Extra Grove bulgur
- 1 eetlepel(s) Olijfolie
- Gedroogde pruimen in stukjes 4st
- 6 Verse zilveruitjes
- lamsvlees Halfgaar mager in blokjes
- Rode puntpaprika in stukjes 1/2
- 1 tl Boter
- ½ tl Zout
- 2 koppen water Kokend
Instructies
- Verwarm boter en olijfolie in een ruime ondiepe pan.
- Voeg de uitjes toe zodra de boter is gesmolten.
- Roerbak de uitjes bij middelmatige warmte gedurende 1 - 2 minuten.
- Voeg de paprika toe en het vlees en roerbak nog eens 2 minuten.
- Voeg de pruimen toe.
- Voeg tenslotte de grove Duru bulgur toe, het water en het zout en desgewenste wat zwarte peper.
- Breng opnieuw aan de kook en laat 15 minuten garen op een zacht vuur.
- Zodra de bulgur puntjes vormt aan het oppervlak, is het gaar. Laat 20 minuten rusten.