Bulgur Met Lamsvlees en Pruimen

Bulgur Met Lamsvlees en Pruimen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kop Duru Extra Extra Grove bulgur
  • 1 eetlepel(s) Olijfolie
  • Gedroogde pruimen in stukjes 4st
  • 6 Verse zilveruitjes
  • lamsvlees Halfgaar mager in blokjes
  • Rode puntpaprika in stukjes 1/2
  • 1 tl Boter
  • ½ tl Zout
  • 2 koppen water Kokend

Instructies

  • Verwarm boter en olijfolie in een ruime ondiepe pan.
  • Voeg de uitjes toe zodra de boter is gesmolten.
  • Roerbak de uitjes bij middelmatige warmte gedurende 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika toe en het vlees en roerbak nog eens 2 minuten.
  • Voeg de pruimen toe.
  • Voeg tenslotte de grove Duru bulgur toe, het water en het zout en desgewenste wat zwarte peper.
  • Breng opnieuw aan de kook en laat 15 minuten garen op een zacht vuur.
  • Zodra de bulgur puntjes vormt aan het oppervlak, is het gaar. Laat 20 minuten rusten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Lamsvlees / Rijst
Land van herkomst Turkije