Bulgur pilav

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de pilav

  • 2 eetlepels boter
  • 50 g uien gesnipperde
  • 25 g groene pepers zonder zaad
  • 250 g tomaten in parten, geschild en ontpit gewogen
  • 125 g bulgur grove
  • ¼ l bouillon gezouten

voor de balletjes

  • 125 g lamsgehakt of rundergehakt
  • 1 eetlepel rode ui gehakte
  • 1 teen knoflook uitgeknepen
  • ½ eetlepel pijnboompitten
  • ½ eetlepel krenten
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 1 eetlepel dillegroen fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie
  • zout
  • bloem
  • olie

voor het garnituur

  • 1 komkommer
  • zout
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • muntblad
  • citroensap
  • olijven
  • augurkjes
  • radijs

Instructies

  • Smelt de boter in een wijde pan en bak de uisnippers zachtjes glazig.
  • Voeg de fijngesneden pepers, de tomaten, de bulgur en de bouillon toe en laat alles afgedekt 20 minuten koken.
  • Kneed het gehakt met alle ingrediënten, behalve de bloem en de olie, maak er 8 balletjes van en rol die door de bloem.
  • Bak ze in de olie zachtjes rondom bruin.
  • Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en haal het zaad met een theelepel weg.
  • Snijd de helften in dikke plakjes en laat die, bestrooid met zout, 15 minuten staan.
  • Spoel ze af, droog ze af en meng ze met de yoghurt, de uitgeperst knoflook en fijngesneden munt.
  • Serveer deze Cacik, de bulgur en de balletjes apart, eveals de olijven, augurkjes en radijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Pasta / Rundvlees