Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Cabillaud au curry-Receptenplein.nl

Cabillaud au curry

Hoofdgerecht,vis
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauwfilets
  • 75 g boter
  • kerriepoeder
  • 2 uien
  • 1 citroen
  • 1 appel
  • 2 eetlepels olie
  • 4 dl melk
  • 40 g bloem
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de filets in stukken die ongeveer vierkant zijn.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de olie toe.
  • Verhit en sauteer de stukken kabeljauw 6 minuten aan elke kan zodat ze mooi bruin zijn.
  • Houd ze warm.
  • Schil de uien en hak ze fijn.
  • Pers de citroen uit.
  • Schil de appel.
  • Snij hem in vieren en rasp hem.
  • Geef de helft van het citroensap over het appelrasp.
  • Fruit in de rest van de boter de uien tot ze licht kleuren.
  • Geef er de kerriepoeder bij en laat even myoteren.
  • Voeg 40 g bloem toe.
  • Voeg dan de appel toe en geef er de melk bij.
  • Laat het 10 minuten koken.
  • Controleer de smaak van de saus en corrigeer die eventueel met zout en peper.
  • Leg de kabeljauw op een voorverwarmde dienschaal.
  • Geef hier de rest van het citroensap over.
  • Schenk er de saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis