Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 1 eetlepel(s) sinaasappelschil
- ¾ beker olie of thee mok
- 250 g meel
- 250 g suiker
- 140 ml sinaasappelsap vers geperst
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°c
- Vet een bakvorm van 30 cm met een beetje boter en bestrooi met wat meel/paneermeel.
- Klop de eieren met de suiker voeg olie sinaasappelsap+schil en beetje bij beetje de bloem die je met de bakpoeder heb gezeefd.
- Doe het beslag in de bakvorm en bedek met aluminiumfolie
- Bak de cake ongeveer 40 min ondertussen de oven niet open doen.
- Haal de folie af en laat nog even bruin worden controller met een saté prikker of de cake gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kan de cake versieren met jam/kokos/amandelen