Cambodjaanse mihoensalade
AllerHande augustus 2002
Ingrediënten
- 125 g mihoen
- 1 mango
- 1 komkommer
- ½ zakje verse munt à 15 g
- 2 rode pepers
- 2 limoenen
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 3 eetlepels roerbakolie
- 2 theelepel suiker
- 4 blaadjes ijsbergsla
Instructies
- Mihoen doormidden breken en in pan met ruim kokend water ca. 4 minuten laten wellen.
- Mihoen overdoen in vergiet, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
- Mango schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
- Komkommer goed schoonboenen en in lengte halveren.
- Met theelepel zaadjes eruit schrapen, komkommerhelften in stukken van ca. 10 cm en vervolgens in reepjes snijden.
- Blaadjes van munt in reepjes snijden.
- Rode peper tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden.
- Peper in ringetjes snijden.
- Limoenen uitpersen.
- In kom dressing kloppen van limoensap, vissaus, roerbakolie en suiker.
- Mihoen in schaal doen en omscheppen met dressing, helft van peperringetjes en reepjes mango, komkommer en munt.
- Blaadjes sla op kleine borden leggen en vullen met mihoensalade.
- Salade bestrooien met rest van rode peper.