Cambodjaanse mihoensalade

AllerHande augustus 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g mihoen
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • ½ zakje verse munt à 15 g
  • 2 rode pepers
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 2 theelepel suiker
  • 4 blaadjes ijsbergsla

Instructies

  • Mihoen doormidden breken en in pan met ruim kokend water ca. 4 minuten laten wellen.
  • Mihoen overdoen in vergiet, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Mango schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
  • Komkommer goed schoonboenen en in lengte halveren.
  • Met theelepel zaadjes eruit schrapen, komkommerhelften in stukken van ca. 10 cm en vervolgens in reepjes snijden.
  • Blaadjes van munt in reepjes snijden.
  • Rode peper tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden.
  • Peper in ringetjes snijden.
  • Limoenen uitpersen.
  • In kom dressing kloppen van limoensap, vissaus, roerbakolie en suiker.
  • Mihoen in schaal doen en omscheppen met dressing, helft van peperringetjes en reepjes mango, komkommer en munt.
  • Blaadjes sla op kleine borden leggen en vullen met mihoensalade.
  • Salade bestrooien met rest van rode peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Voor een pittiger salade de peperzaadjes niet verwijderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Oosters