Camenbert op de bbqmet kruiden geserveerd met Breydelspekjes en gefrituurde ui

Camenbert op de bbqmet kruiden geserveerd met Breydelspekjes en gefrituurde ui

Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • camembert in Houten doosje
  • 100 g Breydelspek in stukjes
  • peper
  • Takje rozemarijn of andere kruiden vb dragon, tijm, ...
  • zout

Instructies

  • Dit gerecht wordt best klaargemaakt als het vuur van de BBQ niet meer gloedheet is.
  • Indien het vuur nog te heet is, kan er best eerst een vel aluminiumpapier op de rooster gelegd worden.
  • Haal de camembert uit het doosje en verwijder het papier rond de kaas.
  • Plaats de kaas terug in het doosje, maak een inkeping in de bovenkant van de kaas en steek er een takje rozemarijn (of andere kruidein..
  • Laat de kaas smelten op de bbq voor ongeveer 20 minuten.
  • Ondertussen bak je het Breydelspek aan.
  • Serveer de kaas samen met het spek en eventueel een stuk stokbrood – een heerlijke combinati

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
Eventueel kan u er gefrituurde uitjes bij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Kaas / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België