Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- camembert in Houten doosje
- 100 g Breydelspek in stukjes
- peper
- Takje rozemarijn of andere kruiden vb dragon, tijm, ...
- zout
Instructies
- Dit gerecht wordt best klaargemaakt als het vuur van de BBQ niet meer gloedheet is.
- Indien het vuur nog te heet is, kan er best eerst een vel aluminiumpapier op de rooster gelegd worden.
- Haal de camembert uit het doosje en verwijder het papier rond de kaas.
- Plaats de kaas terug in het doosje, maak een inkeping in de bovenkant van de kaas en steek er een takje rozemarijn (of andere kruidein..
- Laat de kaas smelten op de bbq voor ongeveer 20 minuten.
- Ondertussen bak je het Breydelspek aan.
- Serveer de kaas samen met het spek en eventueel een stuk stokbrood – een heerlijke combinati
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Eventueel kan u er gefrituurde uitjes bij serveren.