Canard à l'orange 2
AllerHande juli 2003
Ingrediënten
- 2 handsinaasappels
- 4 kleine eendenborstfilets
- ½ pot gevogeltefond à 380 ml
- 2 eetlepel(s) cognac of sinaasappellikeur slijter
- 2 takjes tijm
- 2 eetlepel(s) roomboter
Instructies
- 1 sinaasappel schoonboenen, met dunschiller repen van schil trekken en deze in flinterdunne reepjes snijden (of citrustrekker gebruiken).
- Beide sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Eendenborstfilets op kamertemperatuur laten komen.
- Met scherp mes ruitpatroon in velkant kerven.
- Fond, schil, cognac en tijm in steelpan op hoog vuur tot helft laten inkoken.
- Intussen in koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
- Eendenborstfilets met velkant in pan leggen en 4 minuten bakken.
- Keren en andere kant nog 3 minuten bakken.
- Vlees uit pan nemen en bestrooien met zout en peper.
- Vlees in oven in ca. 8 minuten rosé laten worden.
- Van bakvet 2-3 eetlepels door ingekookte fond roeren.
- Partjes sinaasappel erdoor scheppen, tijm verwijderen.
- Van vuur af 1 eetlepel koude boter door saus roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Eendenborstfilets schuin in plakken snijden en over vier warme borden verdelen.
- Saus ernaast scheppen.