Canard à l'orange 2

AllerHande juli 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 handsinaasappels
  • 4 kleine eendenborstfilets
  • ½ pot gevogeltefond à 380 ml
  • 2 eetlepel(s) cognac of sinaasappellikeur slijter
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepel(s) roomboter

Instructies

  • 1 sinaasappel schoonboenen, met dunschiller repen van schil trekken en deze in flinterdunne reepjes snijden (of citrustrekker gebruiken).
  • Beide sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Eendenborstfilets op kamertemperatuur laten komen.
  • Met scherp mes ruitpatroon in velkant kerven.
  • Fond, schil, cognac en tijm in steelpan op hoog vuur tot helft laten inkoken.
  • Intussen in koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Eendenborstfilets met velkant in pan leggen en 4 minuten bakken.
  • Keren en andere kant nog 3 minuten bakken.
  • Vlees uit pan nemen en bestrooien met zout en peper.
  • Vlees in oven in ca. 8 minuten rosé laten worden.
  • Van bakvet 2-3 eetlepels door ingekookte fond roeren.
  • Partjes sinaasappel erdoor scheppen, tijm verwijderen.
  • Van vuur af 1 eetlepel koude boter door saus roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Eendenborstfilets schuin in plakken snijden en over vier warme borden verdelen.
  • Saus ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Fruit / Gevogelte
Land van herkomst Frankrijk