Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eend wilde
- zout
- snufje tijm gedroogde
- 2 klein uitje of sjalotje
- 150 gram boter
Instructies
- Wrijf de eend licht in met wat zout en strooi zout en een heel klein beetje tijm in de buikholte.
- Leg het uitje met een klontje boter (ca. 30 gram) eveneens in de buikhol te.
- Laat de rest van de boter in een braadpan heet doch niet al te bruin worden.
- Leg de eend in de pan en braad haar gedurende 20 minuten rondom mooi bruin.
- Neem de eend uit de pan en leg de vogel op de snijplank.
- Snijd de borstfllets warm en braad de bouten nog 10 minuten verder.
- Leg op ieder warm bord een borstfilet en een boutje.
- Giet de braadboter uit de pan en voeg 2 dl kokend water toe.
- Roer alle aan baksels los en kook het vocht in tot er niet veel meer over is dan 2 theelepels.
- Gebruik de braadjus voor de bereiding van de aardappeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer hierbij; Mousse de choux de Bruxelles en Pommes Parisienne