Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak lasagne bladen verse
- 3 blik tonijn in water / uitgelekt
- 125 gram kruidenroomkaas light
- 3 paprika 3 kleuren in hele kleine blokjes gesneden
- 500 gram tomaat gezeefde
- 1 klein blikje ansjovis klein gesneden
- 1 ui heel klein gesnipperd
- 1 rode peper heel klein gehakt
- 4 teentjes knoflook geplet en heel klein gehakt
- 45 gram kappertjes (afgespoeld uitgelekt en klein gesneden)
- 30 gram gedroogde Italiaanse kruiden
- 30 gram Greensweet Stevia Brown
- 30 gram basilicumpasta
- 30 gram groene pesto
- 150 gram Apetina kaasblokjes light
- 25 ml becel light vloeibaar
- peper naar smaak / uit de molen
- zout naar smaak / uit de molen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de kruidenkaas, de paprika’s, de uitgelekte tonijn, de ansjovis, de kappertjes en de rode peper met elkaar en voeg wat verse peper uit de molen toe.
- Fruit de ui met de knoflook kort aan in de becel light en doe de Greenswet Stevia Brown erbij.
- Roerbak even kort mee en voeg dan de gezeefde tomaten, de Italiaanse kruiden, de basilicumpasta en de groene pesto toe.
- Roer goed door elkaar, proef even en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
- Leg op de verse lasagnebladen het kruidenkaas mengsel en rol ze op zodat het rolletjes worden.
- Leg ze in de met PAM spray ingevette ovenschaal.
- Doe het tomatenmengsel over de rolletjes en verdeel de Apetina kaasblokjes er overheen.
- Zet ongeveer 45 minuten in het midden van de oven (ik heb een elektrische, misschien dat het in een hete lucht oven 10 minuutjes korter moet), de eerste 25 minuten met folie en de laatste 20 minuten zonder folie.