Cannelloni met kip

Cannelloni met kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ rode paprika
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 250 g kipfilet
  • 3 eetlepel(s) slagroom
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepel(s) fijngesneden vers basilicum
  • 4 eetlepel(s) fijngeknipte peterselie
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 pak cannelloni
  • 1 blikje gezeefde tomaten
  • 2 mozzarellakaasjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Snijd de korstjes van het brood.
  • Vet een rechthoekige ovenschaal in.
  • Pureer de kipfilet met brood, slagroom en eieren in de keukenmachine.
  • Meng citroensap, tijm, 1 eetlepel basilicum, peterselie, zout en peper naar smaak, sjalot, knoflook en paprika erdoor.
  • Vul de cannelloni met het kipmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Roer de bouillonpoeder en het overige basilicum door de gezeefde tomaten en schenk dit over de cannelloni.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze erop.
  • Laat de cannellonischotel in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar word

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met kropsla en komkommer
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kaas / Kip / Pasta
Land van herkomst Italië