Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- spuitzak met glad mondje
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 40 gram boter
- zout
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 2 ½ dl slagroom
- 5-6 theelepels oploskoffie
- cacaopoeder
- 1-2 eetlepels basterdsuiker
- 80-100 gram poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Breng 1 dl water met de boter aan de kook.
- Voeg een mespunt zout toe en voeg, als de boter is opgelost, de meel toe.
- Roer het tot een samenhangende massa en klop er van het vuur af één voor één de eieren door.
- Blijf kloppen tot een dik glanzend beslag is ontstaan.
- Doe dit over in de spuitzak en spuit op de bakplaat 6 brede strepen van 12 cm.
- Bak de éclairs in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze op een rooster afkoelen.
- Klop de slagroom met 4 theelepels oploskoffie, 1/2 theelepels cacao en de basterdsuiker stijf.
- Knip de éclairs open en vul ze met de koffieroom (bewaar de rest voor het garneren).
- Los 1-2 theelepels oploskoffie in 1 eetlepel heet water op en roer dit
- druppelsgewijs door de poedersuiker tot een glad glazuur ontstaat.
- Bestrijk de éclairs met het glazuur en garneer met de overgebleven koffieroom.
- Bestuif de room met cacao.