Caribische rijstschotel (jambalaya)

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram scampi (500 gram, diepvries)
  • 200 gram chorizoworst in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes
  • 1 paprika in stukken
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 200 gram achterham in grove stukken
  • 1 bakje tomaat in vieren
  • 300 gram rijst (langkorrel)
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels peterselie fijngesneden

Instructies

  • Scampi ontdooien volgens gebruiksaanwijzing en pellen. 
  • In braadpan chorizo in olijfolie op laag vuur uitbakken. 
  • Chorizo op bordje scheppen. 
  • Garnalen in bakvet van chorizo al omscheppend 2-3 minuten bakken, tot ze gaar en roze zijn. 
  • Naast chorizo op bord scheppen. 
  • In rest van bakvet ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 minuten bakken. 
  • Ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor scheppen en 1-2 minuten zachtjes bakken. 
  • Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt in 20 minuten gaarkoken. 
  • Op smaak brengen met zout en veel peper. 
  • Helft van scampi erdoor scheppen. 
  • Rijstschotel in vier grote kommen scheppen en rest van scampi erover verdelen. 
  • Peterselie erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis
Land van herkomst Caribean