Carne de membrillo

Kweeperenbrood
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg kweeperen
  • water
  • 500 g suiker
  • ½ liter honing
  • olie om in te vetten
  • suiker

Instructies

  • De peren ongeschild in stukken snijden (steel en kroon eruit snijden).
  • Doe ze in een grote pan met water en breng aan de kook en kook ze tot moes in circa 30 min.
  • De moes door een zeef in een grote kom wrijven, terug in de pan doen, suiker en honing al roerend toevoegen en aan de kook brengen.
  • Laat 30 min. doorkoken, de massa moet dik en bruinrood zijn.
  • Vet een kleine braadslee of braadpan in met olie, doe de kweeperenmoes erin en strijk van boven glad met de bolle kant van een lepel.
  • Schuif in de hete oven van 140 C, laat daarin langzaam drogen in ruim 120 min.
  • Na 60 min. de oven gedeeltelijk openen (het vocht moet kunnen ontsnappen).
  • Uit de oven het brood nog 24 u. bedekt op een warme plaats na laten drogen (v.b. op een radiator).
  • Na de totale droogtijd het brood in ruiten snijden van 3 cm. dan elk stuk door de groffe kristalsuiker rollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tot aan het serveren in een goed afgesloten trommel bewaren. In Spanje serveert men dit bij het ontbijt, maar ook als snoepje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Lunch
Land van herkomst Spanje