Carne de membrillo
Kweeperenbrood
Ingrediënten
- 1,5 kg kweeperen
- water
- 500 g suiker
- ½ liter honing
- olie om in te vetten
- suiker
Instructies
- De peren ongeschild in stukken snijden (steel en kroon eruit snijden).
- Doe ze in een grote pan met water en breng aan de kook en kook ze tot moes in circa 30 min.
- De moes door een zeef in een grote kom wrijven, terug in de pan doen, suiker en honing al roerend toevoegen en aan de kook brengen.
- Laat 30 min. doorkoken, de massa moet dik en bruinrood zijn.
- Vet een kleine braadslee of braadpan in met olie, doe de kweeperenmoes erin en strijk van boven glad met de bolle kant van een lepel.
- Schuif in de hete oven van 140 C, laat daarin langzaam drogen in ruim 120 min.
- Na 60 min. de oven gedeeltelijk openen (het vocht moet kunnen ontsnappen).
- Uit de oven het brood nog 24 u. bedekt op een warme plaats na laten drogen (v.b. op een radiator).
- Na de totale droogtijd het brood in ruiten snijden van 3 cm. dan elk stuk door de groffe kristalsuiker rollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tot aan het serveren in een goed afgesloten trommel bewaren. In Spanje serveert men dit bij het ontbijt, maar ook als snoepje.