Carne de porco a alentejana

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels reuzel of olijfolie
  • 750 gram varkensfricandeau in stukken
  • 100 gram ontbijtspek in blokjes
  • 4 geperste teentjes knoflook
  • 1 fijngesneden rode peper zaadjes verwijderd
  • 2 gesnipperde uien
  • zout peper
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 kg mosselen

Instructies

  • Verhit de reuzel of olie in een grote braadpan en bak het vlees en het spek hierin rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, de rode peper, de ui, zout, peper en de peterselie toe en bak dit 15-20 minuten.
  • Was de mosselen goed schoon (verwijder de slechte exemplaren) en doe ze bij het vlees.
  • Bak ze op hoog vuur, onder regelmatig schudden, tot de mosselen open gaan.
  • Serveer het gerecht Direct.
  • Lekker met frites en partjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees