Carne de porco a alentejana
Ingrediënten
- 4 eetlepels reuzel of olijfolie
- 750 gram varkensfricandeau in stukken
- 100 gram ontbijtspek in blokjes
- 4 geperste teentjes knoflook
- 1 fijngesneden rode peper zaadjes verwijderd
- 2 gesnipperde uien
- zout peper
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 kg mosselen
Instructies
- Verhit de reuzel of olie in een grote braadpan en bak het vlees en het spek hierin rondom bruin.
- Voeg de knoflook, de rode peper, de ui, zout, peper en de peterselie toe en bak dit 15-20 minuten.
- Was de mosselen goed schoon (verwijder de slechte exemplaren) en doe ze bij het vlees.
- Bak ze op hoog vuur, onder regelmatig schudden, tot de mosselen open gaan.
- Serveer het gerecht Direct.
- Lekker met frites en partjes citroen.