Carribean Krabsalade

Carribean Krabsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote mango
  • 2 sjalotten
  • 0,5 teentje knoflook
  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 eetlepel(s) crème fraîche
  • 1 eetlepel(s) hot chilisaus
  • zeezout
  • 100 g grove veldsla
  • 400 g krabvlees

Instructies

  • Snijd aan beide kanten van de mango een 2 cm dikke plak af en houd deze apart.
  • Haal de schil van het resterende vruchtvlees en snijd het in blokjes van de pit.
  • Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
  • Vermeng de mangoblokjes met sjalot, knoflook en bonen.
  • Giet de bonen af, spoel ze af en schud ze droog.
  • Roer voor de saus de mayonaise met de crème fraïche, de chilisaus en zout naar smaak door elkaar en meng deze door het voorbereide mengsel.
  • Kerf het vruchtvlees van beide plakken mango tot op de schil in blokjes in.
  • Was de veldsla en laat hem goed uitlekken.
  • Verdeel de veldsla op een platte schaal.
  • Schik de krabstukjes erop.
  • Druk de voorbereide mangoschillen bol zodat de blokjes uiteen gaan staan; leg aan elke kant van de schaal een mangoschil.
  • Schep de salade op de krab.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het is het lekkerste om de gemengde salade een dag van tevoren te maken, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Voeg als u de salade te droog vindt, nog wat extra saus toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Caribean