Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 grote mango
- 2 sjalotten
- 0,5 teentje knoflook
- 1 blik zwarte bonen
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 eetlepel(s) crème fraîche
- 1 eetlepel(s) hot chilisaus
- zeezout
- 100 g grove veldsla
- 400 g krabvlees
Instructies
- Snijd aan beide kanten van de mango een 2 cm dikke plak af en houd deze apart.
- Haal de schil van het resterende vruchtvlees en snijd het in blokjes van de pit.
- Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
- Vermeng de mangoblokjes met sjalot, knoflook en bonen.
- Giet de bonen af, spoel ze af en schud ze droog.
- Roer voor de saus de mayonaise met de crème fraïche, de chilisaus en zout naar smaak door elkaar en meng deze door het voorbereide mengsel.
- Kerf het vruchtvlees van beide plakken mango tot op de schil in blokjes in.
- Was de veldsla en laat hem goed uitlekken.
- Verdeel de veldsla op een platte schaal.
- Schik de krabstukjes erop.
- Druk de voorbereide mangoschillen bol zodat de blokjes uiteen gaan staan; leg aan elke kant van de schaal een mangoschil.
- Schep de salade op de krab.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is het lekkerste om de gemengde salade een dag van tevoren te maken, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Voeg als u de salade te droog vindt, nog wat extra saus toe.
Voeg als u de salade te droog vindt, nog wat extra saus toe.