Cashewnotenpakora's
Ingrediënten
- 4 lente-uitjes
- 1 groene chilipeper
- 150 gram ongezouten geroosterde cashewnoten
- 125 gram kikkererwtenmeel toko
- ½ theelepel garam masalapasta pot
- 1 theelepel geraspte gemberwortel
- 2 theelepel citroensap
- zout
- 1 eetlepel sesamolie
- frituurolie
- mangochutney
Instructies
- Hak de lente-uitjes en de groene peper fijn en de cashewnoten grof.
- Vermeng het kikkererwtenmeel met de lente-ui, de peper, de cashewnoten, de
- garam masala, de gember en het citroensap.
- Breng het mengsel op smaak met zout en roer het met wat sesamolie en
- eventueel water smeuïg.
- Rol van het mengsel balletjes van ± 3 cm groot.
- Verhit de olie en frituur de balletjes hierin in kleine porties goudbruin
- en gaar.
- Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en serveer er mangochutney
- bij.