Cashewnotenpakora's

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 lente-uitjes
  • 1 groene chilipeper
  • 150 gram ongezouten geroosterde cashewnoten
  • 125 gram kikkererwtenmeel toko
  • ½ theelepel garam masalapasta pot
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • 2 theelepel citroensap
  • zout
  • 1 eetlepel sesamolie
  • frituurolie
  • mangochutney

Instructies

  • Hak de lente-uitjes en de groene peper fijn en de cashewnoten grof.
  • Vermeng het kikkererwtenmeel met de lente-ui, de peper, de cashewnoten, de
  • garam masala, de gember en het citroensap.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en roer het met wat sesamolie en
  • eventueel water smeuïg.
  • Rol van het mengsel balletjes van ± 3 cm groot.
  • Verhit de olie en frituur de balletjes hierin in kleine porties goudbruin
  • en gaar.
  • Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en serveer er mangochutney
  • bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme hapjes
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch