Castiliaans rond brood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 2 zakjes instant gist a 7 g
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepel zout
  • 1 ½ eetlepel olijfolie

Instructies

  • Voorbereiden
  • Boven grote kom bloem zeven.
  • Gist, suiker en zout erdoor mengen. In midden van bloem kuiltje maken en hierin 2 dl lauw water schenken.
  • Geheel in ca. 10 minuten tot mooi glad deeg kneden.
  • Bal van deeg vormen en kom afdekken met vochtige theedoek.
  • Deeg op warme plek ca. 1 1/2 uur laten rijzen, tot het volume is verdubbeld.
  • Bereiden
  • Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
  • Deeg nog even doorkneden en platte bal van ca. 25 cm doorsnee vormen.
  • Bakplaat invetten met 1 eetlepel olie en deegbal erop leggen.
  • Met scherp mes ruitvormig patroon in bovenzijde van deegbal snijden.
  • Deeg dun bestrijken met rest van olie en in oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Brood is gaar wanneer het hol klinkt als op de bodem wordt getikt.

Voedingswaarden

Calories: 2200 kcal | koolhydraten: 408 g | Protein: 59 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Spanje