Ceylon beef smore

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 650 gram rundvlees mager / aan alle kanten ingeprikt
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 25 gram gemberwortel zeer fijngesneden
  • ½ theelepel kruidnagel gemalen
  • ½ theelepel serehpoeder
  • ½ theelepel kardemompoeder
  • ½ theelepel venkelpoeder
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 eetlepel(s) korianderpoeder
  • ½ theelepel fenegriek
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 3 kerrieblaadjes
  • ¼ dl wijnazijn
  • 2 tomaten fijngesneden
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 eetlepel(s) milde Sri Lankaanse kerrie
  • 1 ½ dl olie
  • zout naar smaak

Instructies

  • Doe het vlees in een ruime braadpan en giet er 2/3 van de kokosmelk bij.
  • Voeg dan de andere ingrediënten toe, behalve de rest van de kokosmelk en de
  • bakolie en meng het geheel goed door elkaar.
  • Breng het aan de kook en laat het op middelhoog vuur sudderen tot het vlees gaar is (± 1 uur).
  • Voeg dan de rest van de kokosmelk en wat water toe en laat het nogmaals 15 minuten sudderen.
  • Verhit de olie in een bakpan en neem alleen het vlees uit de braadpan.
  • Laat het vlees even uitlekken en bak het in de olie aan alle kanten bruin.
  • Doe het vlees en de olie bij de rest in de braadpan en meng alles goed oor elkaar.
  • Snijd het vlees vlak voor het serveren in plakken en serveer die in of naast de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst India