Champignon auberinespies
kan op de barbecue of grillplaat
Ingrediënten
- 12 takjes rozemarijn
- 18 kastanje champignons
- 1 aubergine
- 60 ml olijfolie extra vergine
- bos(jes) basilicum
- 3 eetlepel basilicumazijn
- 2 teentjes knoflook
- halve eetlepel zeezout
- vers gemalen peper
- halve pot mayonaise
Instructies
- Verwijder de naaldjes van rozemarijn, laat ze aan de bovenste 2 cm zitten.
- Bewaar de naaldjes.
- Snij de aubergine in blokjes van 2 cm
- Borstel de champignons schoon en snij de onderkant van de steeltjes, halveer ze in de lengte.
- Doe de champignons en aubergine in een kom.
- Maak de marinade van olie, azijn, knoflook, de helft van de naaldjes.
- Breng dit op smaak met zout en peper en schenk dit over de groente
- Doe het bosje basilicum met de mayonaise in staafmixer, maal er wat peper over mix het tot de basilicum helemaal fijn is.
- Schep dit in een kommetje.
- Rijg de champignons en aubergine blokjes om en om aan de rozemarijntakjes.
- Gril ze 5 minuten aan iedere kant op de barbeque of grill, bestrijk de spiesjes af en toe met de marinade.
- Bestrooi met zeezout en serveer dit met de basilicummayonaise