Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignon auberinespies
kan op de barbecue of grillplaat
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
12
takjes rozemarijn
▢
18
kastanje champignons
▢
1
aubergine
▢
60
ml
olijfolie
extra vergine
▢
bos(jes)
basilicum
▢
3
eetlepel
basilicumazijn
▢
2
teentjes
knoflook
▢
halve
eetlepel zeezout
▢
vers gemalen peper
▢
halve
pot mayonaise
Instructions
Verwijder de naaldjes van rozemarijn, laat ze aan de bovenste 2 cm zitten.
Bewaar de naaldjes.
Snij de aubergine in blokjes van 2 cm
Borstel de champignons schoon en snij de onderkant van de steeltjes, halveer ze in de lengte.
Doe de champignons en aubergine in een kom.
Maak de marinade van olie, azijn, knoflook, de helft van de naaldjes.
Breng dit op smaak met zout en peper en schenk dit over de groente
Doe het bosje basilicum met de mayonaise in staafmixer, maal er wat peper over mix het tot de basilicum helemaal fijn is.
Schep dit in een kommetje.
Rijg de champignons en aubergine blokjes om en om aan de rozemarijntakjes.
Gril ze 5 minuten aan iedere kant op de barbeque of grill, bestrijk de spiesjes af en toe met de marinade.
Bestrooi met zeezout en serveer dit met de basilicummayonaise
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch