Champignoncouscous met gerookte kip
AllerHande augustus 2003
Ingrediënten
- 1 gerookte kipfilet
- 250 g kastanjechampignons
- 3 eetlepel(s) olie
- 150 g couscous pak à 400 g
- ½ zak waterkers à 75 g
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 125 ml crème fraîche
- 1 theelepel tijm
Instructies
- Kipfilet in plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen.
- Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
- In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en champignons 7-8 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.
- Intussen couscous volgens gebruiksaanwijzing wellen in kokend water.
- Waterkers mengen met 1 eetlepel olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
- Gewelde couscous op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper.
- Crème fraîche door champignons scheppen en op hoog vuur nog 2 minuten mee warmen.
- Saus op smaak brengen met tijm, zout en peper.
- Couscous, champignonsaus, kip en waterkerssalade over twee borden verdelen.