Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
persoon
Kleiner
Normaal
Groter
Champignoncouscous met gerookte kip
AllerHande augustus 2003
Porties:
1
persoon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
gerookte kipfilet
▢
250
g
kastanjechampignons
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
150
g
couscous
pak à 400 g
▢
½
zak
waterkers
à 75 g
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1
theelepel
tijm
Instructies
Kipfilet in plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en champignons 7-8 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.
Intussen couscous volgens gebruiksaanwijzing wellen in kokend water.
Waterkers mengen met 1 eetlepel olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
Gewelde couscous op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper.
Crème fraîche door champignons scheppen en op hoog vuur nog 2 minuten mee warmen.
Saus op smaak brengen met tijm, zout en peper.
Couscous, champignonsaus, kip en waterkerssalade over twee borden verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst