Champignons farcis au jambon
(champignons gevuld met ham)
Ingrediënten
- 4 grote champignons
- 100 g gekookte ham
- citroensap
- 10 g groene spaanse pepers
- 10 g rode spaanse pepers
- 60 g boter
- 10 g gele spaanse pepers
- peper
- zout
- 3 blaadjes gelatine
- 1½ dl droge witte wijn
Instructies
- Ontdoe alle spaanse pepers zorgvuldig van de pitjes en snij ze in zeer kleine blokjes.
- Meng de drie kleuren pepers.
- Maal de ham in een mixer fijn.
- Druk ze daarna door een zeef en met ze met 40 g zachtgeroerde boter, die op smaak is gebracht met zout en peper.
- Haal de stelen van de champignons.
- Was de hoeden en laat ze in de rest van de boter zachtjes gaar worden, met de deksel op de pan.
- Laat ze in hun vocht afkoelen.
- Laat ze uitlekken en vul ze met hammousse.
- Strooi hier het pepermengsel over.
- Druk wat vast in de mousse en zet ze in de koelkast.
- Breng de wijn aan de kook.