Champignons farcis au jambon

(champignons gevuld met ham)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote champignons
  • 100 g gekookte ham
  • citroensap
  • 10 g groene spaanse pepers
  • 10 g rode spaanse pepers
  • 60 g boter
  • 10 g gele spaanse pepers
  • peper
  • zout
  • 3 blaadjes gelatine
  • dl droge witte wijn

Instructies

  • Ontdoe alle spaanse pepers zorgvuldig van de pitjes en snij ze in zeer kleine blokjes.
  • Meng de drie kleuren pepers.
  • Maal de ham in een mixer fijn.
  • Druk ze daarna door een zeef en met ze met 40 g zachtgeroerde boter, die op smaak is gebracht met zout en peper.
  • Haal de stelen van de champignons.
  • Was de hoeden en laat ze in de rest van de boter zachtjes gaar worden, met de deksel op de pan.
  • Laat ze in hun vocht afkoelen.
  • Laat ze uitlekken en vul ze met hammousse.
  • Strooi hier het pepermengsel over.
  • Druk wat vast in de mousse en zet ze in de koelkast.
  • Breng de wijn aan de kook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees