Champignons in een Jasje

Porties: 48 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken bacon
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 12 plakjes bladerdeeg

Instructies

  • Snij de bacon in reepjes van 5 mm.
  • En de champignons in blokjes van 5 mm.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur en bak de gehakte ui en het paprikapoeder 3 minuten, zonder dat de ui verkleurt.
  • Bak de bacon 3 minuten mee.
  • Voeg de champignons toe en bak alles in 5 minuten zacht.
  • Breng op smaak met zout en grof gemalen peper.
  • Schep het mengsel in een kom en laat het volledig afkoelen.
  • Snij elk plakje bladerdeeg in vieren.
  • Verwarm de oven op 200°C (hete lucht 180°C).
  • Schep 1 theelepel champignonmengsel in het midden van elk deegvierkantje.
  • Rek het deeg wat uit, rol het op en druk met natte vingertoppen dicht.
  • Bak de champignonhapjes op een met bakpapier beklede bakplaat in 20 tot 25 minuten goudbruin.
  • Serveer ze warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas / Varkensvlees / Warme hapjes