Ch'ao-yü-pien
gefrituurde visfilets
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika, worteltjes en bamboespruiten in luciferdunne reepjes van ± 4 cm.
- Snijd de vis in blokjes, bestrooi ze met zout en wentel ze eerst door het ei en daarna door de bloem.
- Verhit de slaolie en bak de stukjes vis hierin bij gedeelten goudbruin.
- Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
- Haal de olie, op ± 4 eetlepels na, uit de pan, laat de olie weer heet worden en bak hierin de knoflook, gemberwortel en 2 theelepels zout onder voortdurend omscheppen.
- Voeg nu de groenten toe en bak deze 1 minuut mee.
- Maak een mengsel van de ketjap, sherry, suiker en azijn en doe dit bij de groenten.
- Laat dit heet worden en bind de saus met de aangemaakte maïzena.
- Doe de stukjes vis erbij en laat ze 2 minuten goed doorwarmen.
- Dien de vis in een voorverwarmde schotel op en geef er rijst of mie bij.