Ch'ao-yü-pien

gefrituurde visfilets
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • ¼ blik bamboespruiten
  • 500 g kabeljauwfilet - of schelvisfilets
  • zout
  • 1 ei losgeklopt
  • 50 g bloem
  • 2 dl slaolie
  • 2 teentjes knoflook kleingesneden
  • 2 kleingemaakte plakjes gember
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) sherry
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 eetlepel(s) maïzena

Instructies

  • Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika, worteltjes en bamboespruiten in luciferdunne reepjes van ± 4 cm.
  • Snijd de vis in blokjes, bestrooi ze met zout en wentel ze eerst door het ei en daarna door de bloem.
  • Verhit de slaolie en bak de stukjes vis hierin bij gedeelten goudbruin.
  • Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
  • Haal de olie, op ± 4 eetlepels na, uit de pan, laat de olie weer heet worden en bak hierin de knoflook, gemberwortel en 2 theelepels zout onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg nu de groenten toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Maak een mengsel van de ketjap, sherry, suiker en azijn en doe dit bij de groenten.
  • Laat dit heet worden en bind de saus met de aangemaakte maïzena.
  • Doe de stukjes vis erbij en laat ze 2 minuten goed doorwarmen.
  • Dien de vis in een voorverwarmde schotel op en geef er rijst of mie bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst China