Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 160 ml water
- snuf zout
Instructies
- Breng het water tot net aan de kook
- Doe de bloem met het zout in een kom, roer even goed door en doe dan het hete water erbij.
- Roer met een pollepel goed door en begin dan het deeg te kneden.
- Kneed het deeg in ca 5 minuten tot een mooi soepel deeg.
- Dek het deeg af en laat het rusten. 1 uur is het best, maar minimaal 15 minuten.
- Snij de deeg in 8 stukken.
- Maak van elk stuk deeg een balletje, druk het plat en rol het met de deegroller uit tot een dunne ronde deeglap
- Verhit een niet ingevette pan of bakplaat tot medium-heet en doe de chapati in de pan (het mooiste werkt een chapatipan)
- Zodra er bubbels ontstaan keer je de chapati om en bak je de andere kant.
- Bak en keer de chapati zo een paar keer.
- Dit gaat snel, ca om de 20-30 seconden.
- Druk de bubbels steeds wat plat met een keukenspatel.
- Soms blazen ze zich helemaal op als een ballon ;-).