Chapati of tortilla’s

Chapati of tortilla’s

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 160 ml water
  • snuf zout

Instructies

  • Breng het water tot net aan de kook
  • Doe de bloem met het zout in een kom, roer even goed door en doe dan het hete water erbij.
  • Roer met een pollepel goed door en begin dan het deeg te kneden.
  • Kneed het deeg in ca 5 minuten tot een mooi soepel deeg.
  • Dek het deeg af en laat het rusten. 1 uur is het best, maar minimaal 15 minuten.
  • Snij de deeg in 8 stukken.
  • Maak van elk stuk deeg een balletje, druk het plat en rol het met de deegroller uit tot een dunne ronde deeglap
  • Verhit een niet ingevette pan of bakplaat tot medium-heet en doe de chapati in de pan (het mooiste werkt een chapatipan)
  • Zodra er bubbels ontstaan keer je de chapati om en bak je de andere kant.
  • Bak en keer de chapati zo een paar keer.
  • Dit gaat snel, ca om de 20-30 seconden.
  • Druk de bubbels steeds wat plat met een keukenspatel.
  • Soms blazen ze zich helemaal op als een ballon ;-).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Mexico