Chikuzen-ni

Gestoofde kip uit Chikuzen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram gefileerd kippevlees met vel
  • 4 schoongemaakte verse shii-take wilde paddestoelen
  • 2 middelgrote wortels
  • 150 bamboescheuten
  • 4 geschrapte kleine aardappelen
  • 1 konnyaku koekje aronskelkwortel
  • 1-2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 dl dashi II
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels mirin zoete goudgele kookwijn die weinig alcohol bevat
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 50 gram peultjes

Instructies

  • Snijd het kippevlees in blokjes van 2 cm.
  • Maak de groente schoon en snijd het in kleine stukjes.
  • Maak eventueel gebruik van decoratieve snijtechnieken.
  • Kneed de konnyaku met wat zout, spoel hem af, dep hem droog en verdeel
  • hem in kleine stukjes.
  • Blancheer de groenten afzonderlijk in kokend water met wat zout.
  • Spoel de groente af met koud water en dep ze droog.
  • Verhit de olie bij veel hitte in een grote pan.
  • Voeg de stukjes kip toe en roer ze door de olie.
  • Voeg de wortel en de konnyaku toe en daarna, in deze volgorde, de
  • paddestoelen, de bamboescheuten en de aardappelen.
  • Roerbak alles 3 minuten tot de kip en de groenten licht zijn gegaard en met
  • een laagje olie zijn bedekt.
  • Schenk de dashi in de pan, voeg de suiker, de mirin en de sojasaus toe.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Leg een drijvend deksel in de pan en stoof het gerecht 15 minuten, tot de
  • kookvloeistof voor 1/3 deel is verdampt.
  • Maak de peultjes schoon en snijd ze in schuine reepjes van 2,5 cm.
  • Blancheer de peultjes in kokend water met wat zout en voeg ze vlak voor
  • het serveren aan het gerecht toe.
  • Serveer het gerecht warm of op kamertemperatuur in kleine kommetjes,
  • waarin het geheel op aantrekkelijke wijze is gearrangeerd.
  • Garneer het gerecht met sterrekers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan