Chinese flensjes met kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g bloem gezeefde / tarwe patent
  • 2 ei
  • 1 eetlepel olie
  • 3 deciliter melk
  • 2 dubbele kip
  • zout
  • peper
  • mespunt vijf kruidenpoeder
  • scheutje sojasaus lichte
  • 1 komkommer
  • 3 lenteui
  • 6 gedroogde Chinese champignons 30 minuten in heet water wellen, verwijder de stelen

voor de saus

  • 4 eetlepel hoisinsaus
  • 4 eetlepel suiker of candarell / iets minder
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

  • Maak van de bloem, melk, eieren, wat zout en de olie een beslag en laat dit even rusten.
  • Bak hiervan dunne flensjes.
  • Dek de flensjes af tot gebruik.
  • Maak de kipfilet schoon, snijd de filets horizontaal in tweeën en leg de filet in een marinade van peper en zout, 5-kruidenpoeder, soja en olie.
  • Bak de filets in een grillpan gaar en laat afkoelen.
  • Snijd intussen van de lente-uien en de van zaad ontdane komkommer dikke lucifers.
  • Snijd de Chinese champignons en de gebakken kip in dunne reepjes.
  • Meng de ingrediënten voor de saus.
  • Zet de wok op het vuur met een rekje of een aan beide zijden opengemaakt klein conservenblikje en vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het blikje en breng aan de kook.
  • Intussen het gewenste aantal flensjes, waarop een dun laagje saus is aangebracht, vullen met wat kip, komkommer, lente-ui, paddenstoelen en rol deze op. Leg de gevulde flensjes op een warmtebestendig bord (niet tegen elkaar)
  • Zet het bord op het rekje in de wok, sluit de wok met de 'dome' en laat voor 10 minuten stomen.
  • 1 flensje tot maximaal 2 per persoon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Pannenkoeken
Land van herkomst China