Chinese gestoomde kip met peper
AllerHande augustus 2002
Ingrediënten
- 1 struikje tah tsai groente
- 3 stengels sereh citroengras
- 1 eetlepel 4 seizoenen peper korrels, potje
- 2 kipfilets
- 1 eetlepel sesamolie
- 2-3 eetlepels sojasaus
- 2 theelepel sesamzaadjes
Instructies
- Struikje Tah tsai wassen, droogslaan en in lengte in vieren snijden.
- Kwarten Tah tsai in stoommandje leggen.
- Stengels citroengras in lengte halveren en naast elkaar in andere stoommandje leggen.
- In vijzel met stamper of op plank peperkorrels met bolle kant van lepel fijnmaken.
- Kipfilets dwars op sereh leggen en bestrijken met helft van sesamolie.
- Gekneusde peper erover strooien.
- Wok tot net onder speciale stoomrekje met water vullen (of pan gebruiken waarop stoommandje precies past).
- Water aan de kook brengen.
- Stoommandje met Tah tsai op wokrekje of pan boven kokend water zetten.
- Hierop stoommandje met kip plaatsen en afsluiten met deksel.
- Tah tsai en kip in ca. 10 minuten gaar stomen.
- Intussen 2 borden voorverwarmen.
- Kwarten Tah tsai op borden rangschikken en rest van sesamolie en beetje sojasaus erover druppelen.
- Sesamzaadjes erover strooien.
- Kipfilets ernaast leggen.
- Rest van sojasaus in kleine kommetjes schenken en erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pandanrijst.