Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese gestoomde kip met peper
AllerHande augustus 2002
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
struikje
tah tsai
groente
▢
3
stengels
sereh
citroengras
▢
1
eetlepel
4 seizoenen peper
korrels, potje
▢
2
kipfilets
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
2-3
eetlepels
sojasaus
▢
2
theelepel
sesamzaadjes
Instructies
Struikje Tah tsai wassen, droogslaan en in lengte in vieren snijden.
Kwarten Tah tsai in stoommandje leggen.
Stengels citroengras in lengte halveren en naast elkaar in andere stoommandje leggen.
In vijzel met stamper of op plank peperkorrels met bolle kant van lepel fijnmaken.
Kipfilets dwars op sereh leggen en bestrijken met helft van sesamolie.
Gekneusde peper erover strooien.
Wok tot net onder speciale stoomrekje met water vullen (of pan gebruiken waarop stoommandje precies past).
Water aan de kook brengen.
Stoommandje met Tah tsai op wokrekje of pan boven kokend water zetten.
Hierop stoommandje met kip plaatsen en afsluiten met deksel.
Tah tsai en kip in ca. 10 minuten gaar stomen.
Intussen 2 borden voorverwarmen.
Kwarten Tah tsai op borden rangschikken en rest van sesamolie en beetje sojasaus erover druppelen.
Sesamzaadjes erover strooien.
Kipfilets ernaast leggen.
Rest van sojasaus in kleine kommetjes schenken en erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pandanrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
China