Chinese kip met groente en mie
Equipment
Ingrediënten
- 350 gram mienestjes
- 250 gram kipfilet in reepjes
- Voor 4 personen:
- 250 gram sperziebonen in schuine stukken
- 150 gram champignons in plakjes
- 3 el. olie
- 1 paprika in reepjes
- ½ dl. kippenbouillon tablet
- 2 el. sojasaus
- 2 tl. ciCtroensap
- 1 el. gembersiroop
- 1 el. maizena
- zout en peper naar smaak toevoegen
Instructies
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Olie in wok verhitten.
- Kip in ca. 5 min. roerbakken.
- Kip uit wok scheppen.
- In achtergebleven olie sperziebonen en paprika ca. 5 min. roerbakken.
- De champignons ca. 5 min. meebakken.
- Bouillon, sojasaus, citroensap, gembersiroop, zout en peper erdoor roeren.
- Kip in wok terugleggen en alles goed doorwarmen.
- Maizena losroeren met eetlepel water en het mengsel hiermee binden.
- Voeg op het laatst de gekookte mie toe.
- Alles goed omscheppen en door en door verwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
geef er kroepoek bij.