Chinese kip met groente en mie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 gram mienestjes
  • 250 gram kipfilet in reepjes
  • Voor 4 personen:
  • 250 gram sperziebonen in schuine stukken
  • 150 gram champignons in plakjes
  • 3 el. olie
  • 1 paprika in reepjes
  • ½ dl. kippenbouillon tablet
  • 2 el. sojasaus
  • 2 tl. ciCtroensap
  • 1 el. gembersiroop
  • 1 el. maizena
  • zout en peper naar smaak toevoegen

Instructies

  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Olie in wok verhitten.
  • Kip in ca. 5 min. roerbakken.
  • Kip uit wok scheppen.
  • In achtergebleven olie sperziebonen en paprika ca. 5 min. roerbakken.
  • De champignons ca. 5 min. meebakken.
  • Bouillon, sojasaus, citroensap, gembersiroop, zout en peper erdoor roeren.
  • Kip in wok terugleggen en alles goed doorwarmen.
  • Maizena losroeren met eetlepel water en het mengsel hiermee binden.
  • Voeg op het laatst de gekookte mie toe.
  • Alles goed omscheppen en door en door verwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

geef er kroepoek bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst China