Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese kip met groente en mie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
350
gram
mienestjes
▢
250
gram
kipfilet in reepjes
▢
Voor 4 personen:
▢
250
gram
sperziebonen in schuine stukken
▢
150
gram
champignons in plakjes
▢
3
el.
olie
▢
1
paprika in reepjes
▢
½
dl.
kippenbouillon
tablet
▢
2
el.
sojasaus
▢
2
tl.
ciCtroensap
▢
1
el.
gembersiroop
▢
1
el.
maizena
▢
zout en peper naar smaak toevoegen
Instructies
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Olie in wok verhitten.
Kip in ca. 5 min. roerbakken.
Kip uit wok scheppen.
In achtergebleven olie sperziebonen en paprika ca. 5 min. roerbakken.
De champignons ca. 5 min. meebakken.
Bouillon, sojasaus, citroensap, gembersiroop, zout en peper erdoor roeren.
Kip in wok terugleggen en alles goed doorwarmen.
Maizena losroeren met eetlepel water en het mengsel hiermee binden.
Voeg op het laatst de gekookte mie toe.
Alles goed omscheppen en door en door verwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
geef er kroepoek bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
China