Chinese Soep Van Mosselen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram mosselen
  • 25 gram champignons gedroogde chinese
  • ½ blik bamboespruiten
  • 2 tenen knoflook geperste
  • 2 eetlepel rijstwijn of droge sherry
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel maïzena
  • peper
  • zout

Instructies

  • Week de champignons tenminste 30 min. in lauw water.
  • Spoel de mosselen onder de kraan even af.
  • Breng 1 liter water aan de kook met de rijstwijn (of droge sherry), knoflook en sojasaus.
  • Doe er de mosselen bij en laat dit ca. 5 min. koken tot alle mosselen open zijnen roer ze regelmatig om.
  • Schud de mosselen op een zeef en vang het kookvocht op.
  • Haal de mosselen uit de schalen.
  • Vul de mosselbouillon met kokend water aan tot 1 liter.
  • Wanneer de bouillon niet krachtig genoeg is, brokkel er dan een deel van een kippenbouillontablet doorheen.
  • Kook de uitgelekte champignons ca. 3 min. in deze bouillon en doe er dan de in stukjes gesneden bamboespruiten bij.
  • Bind de soep met de maïzena, aangemaakt met rijstwijn (of droge sherry) en sojasaus en warm de mosselen erin op.

Magnetron:

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Doe de schoongemaakte mosselen ineen magnetronschaal van tenminste 2 liter en verwarm ze afgedekt 5-6 min. op 100% tot alle mosselen open zijn.
  • Verwijder de schelpen en vang het vocht op.
  • Giet 4 dl water met de rijstwijn (of droge sherry), knoflook, soja en mosselvocht in een magnetronschaal van tenminste 1 liter en breng alles afgedekt in 6-7 min. op 100% aan de kook.
  • Voeg de geweekte champignons en stukjes bamboespruiten toe en verwarmde soep afgedekt 3-4 min. op 30%.
  • Ga verder te werk als hierboven beschreven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst China / Indonesië