Chinese sperziebonensoep van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 3 worteltjes
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 bosui
  • 250 gram Chinese mie
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 7 dl kippenbouillon
  • vijfkruidenpoeder toko
  • peper
  • zout

Instructies

  • Haal de boontjes af en breek ze in stukjes.
  • Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
  • Snijd de kalkoen in dunne reepjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de olie in een ruime soeppan.
  • Voeg de sperziebonen en de wortel toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
  • Bak de kalkoenreepjes 2 minuten al omscheppend mee.
  • Schenk de hete bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • Laat de soep 7 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen beetgaar zijn.
  • Schep de mie erdoor en warm goed door.
  • Breng de soep op smaak met een mespunt vijfkruidenpoeder en wat peper en zout.
  • Garneer de soep met de bosui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst China