Chips van knolselderij

AllerHande oktober 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ knolselderij
  • olie om te frituren
  • zeezout

Instructies

  • Knolselderij schillen, wassen en droog deppen.
  • Selderij in stukken snijden.
  • Stukken met keukenmachine of met schaaf in heel dunne plakjes snijden.
  • In frituurpan olie verhitten tot ca. 170 ºC.
  • Ca ¼ deel van plakjes knolselderij in ca. 4 minuten krokant frituren.
  • Tijdens frituren plakjes met schuimspaan van elkaar losmaken.
  • Knolselderijchips uit frituurpan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Rest van knolselderij op zelfde manier krokant frituren.
  • Knolselderijchips leggen in schaal en bestrooien met zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch