Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 400 ml melk
- 6 blaadjes gelatine
- 3 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram chocolade
Ter garnering:
- munt
- rode bessen
- cacao
Instructies
- Verwarm de slagroom samen met de melk in een pannetje.
- Breng zachtjes aan de kook.
- Voeg de suiker en vanillesuiker toe en laat oplossen.
- Voeg de chocolade in stukjes toe en laat ook smelten in de room.
- Laat het mengsel 10 minuutjes zachtjes koken.
- Laat de gelatine ondertussen weken in koud water.
- Knijp de gelatine uit en roer door de chocolademelk tot deze is opgelost.
- Giet het mengsel door een fijne zeef en verdeel over de kommetjes.
- Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Keer de kommetjes om op een bord.
- Als dit lastig gaat dompel je de onderzijde van de kommetjes eventjes in warm water.
- Garneer de choco panna cotta met cacao, rode bessen en munt.