Choco panna cotta

Choco panna cotta

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 400 ml melk
  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram chocolade

Ter garnering:

  • munt
  • rode bessen
  • cacao

Instructies

  • Verwarm de slagroom samen met de melk in een pannetje.
  • Breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg de suiker en vanillesuiker toe en laat oplossen.
  • Voeg de chocolade in stukjes toe en laat ook smelten in de room.
  • Laat het mengsel 10 minuutjes zachtjes koken.
  • Laat de gelatine ondertussen weken in koud water.
  • Knijp de gelatine uit en roer door de chocolademelk tot deze is opgelost.
  • Giet het mengsel door een fijne zeef en verdeel over de kommetjes.
  • Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Keer de kommetjes om op een bord.
  • Als dit lastig gaat dompel je de onderzijde van de kommetjes eventjes in warm water.
  • Garneer de choco panna cotta met cacao, rode bessen en munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert
Feestdagen etc Kerst