Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 ei
- 120 gram basterdsuiker
- 75 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 15 gram cacao
- 150 gram boter
- 180 gram poedersuiker
- 15 gram cacao
- 40 gram poedersuiker
- 4 hulstbladeren
Instructies
- Klop de eieren en de suiker tot een dik, romig mengsel is ontstaan
- Schep de gezeefde droge ingredienten er voorzichtig door.
- Bekleed het bakblik met ingevette folie en schep het deeg erin.
- Bak de cake bij 220 graden in 10 minuten gaar.
- Keer de cake om op met suiker bestrooid papier, leg er een stuk vetvrij papier op en rol het gebak stevig op.
- Maak de creme au beurre door de boter met de gezeefde poedersuiker te vermengen.
- Rol de cake uit, besmeer hem met de helft van de creme au beurre en rol hem weer op.
- Maak chocolade a creme au beurre door de cacao aan de rest van de creme au beurre toe te voegen.
- Bestrijk de rol ermee en maak met een vork een boomschorsmotief op de cake.
- Bestrooi de rol met de poedersuiker en leg er een takje huist bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Variatie: Vul de rol met kastanje-creme; vermeng 90 gr. Boter met 90 gr. Gezeefde poeder suiker, 15 gr. Cacao, 120 gr. kastanepuree en een paar druppels vanille-essence,