Chocolade boomstam cake voor Kerst

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 120 gram basterdsuiker
  • 75 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 15 gram cacao
  • 150 gram boter
  • 180 gram poedersuiker
  • 15 gram cacao
  • 40 gram poedersuiker
  • 4 hulstbladeren

Instructies

  • Klop de eieren en de suiker tot een dik, romig mengsel is ontstaan
  • Schep de gezeefde droge ingredienten er voorzichtig door.
  • Bekleed het bakblik met ingevette folie en schep het deeg erin.
  • Bak de cake bij 220 graden in 10 minuten gaar. 
  • Keer de cake om op met suiker bestrooid papier, leg er een stuk vetvrij papier op en rol het gebak stevig op.
  • Maak de creme au beurre door de boter met de gezeefde poedersuiker te vermengen.
  • Rol de cake uit, besmeer hem met de helft van de creme au beurre en rol hem weer op. 
  • Maak chocolade a creme au beurre door de cacao aan de rest van de creme au beurre toe te voegen.
  • Bestrijk de rol ermee en maak met een vork een boomschorsmotief op de cake.
  • Bestrooi de rol met de poedersuiker en leg er een takje huist bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Variatie: Vul de rol met kastanje-creme; vermeng 90 gr. Boter met 90 gr. Gezeefde poeder suiker, 15 gr. Cacao, 120 gr. kastanepuree en een paar druppels vanille-essence,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch