Chocolade cake pops
Een prachtige cake gebakken, maar bij het uit de vorm halen breekt de cake in stukken. Zonde? Dat zeker. Weggooien? Nee! Van een gebroken cake kunt u heel eenvoudig heerlijke cake pops maken. Cake pops zijn grote lollies van cake, een soort mini cupcake op een stokje. Dit is een erg leuk recept om samen met kinderen te maken!
Ingrediënten
- 1 cake of de gebroken stukjes van een
- cake
- 150 gram botercrème
- Droste cacaopoeder
- Droste chocolade pastilles
- strooisel naar keuze
Instructies
- Mix de botercrème zoals op de verpakking staat en voeg hier de Droste cacao aan toe. Mix hier met de spatel de cake doorheen tot dat alles goed gemengd is. Vul de silicone bakvorm met het beslag. Leg dit enkele uren in de koelkast om op te stijven.
- Als de cake pops hard aanvoelen, smelt dan de Droste pastilles in schaaltjes en roer dit goed. Haal de cake pops uit de koelkast en doop nu een stokje eerst in de gesmolten chocolade en dan in de cake pops zodat het er halverwege inzit.
- Zet de cake pops nog vijf minuten terug in de koelkast. Roer dan de chocolade nog een keer goed door en verwarm dit indien nodig. Doop nu voorzichtig de cake pops in gesmolten chocolade, zodat het hele balletje bedekt is. Haal het draaiend omhoog zodat het niet drupt.
- Strooi nu de versieringen over de cake pops en leg ze nu op het bakpapier op de schaal. Leg ze eventueel nog in de koelkast om de chocolade sneller te doen stollen.
- Mochten ze niet op een stokje blijven zitten, dan is dat geen probleem. Want zonder stokje, eten ze net ze makkelijk.
- Eet smakelijk!