Chocolade cupcakes met kinderchocolade

Chocolade cupcakes met kinderchocolade

Porties: 12 chocolade cupcakes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 150 g Suiker
  • 1 Snufje zout
  • Vanille extrakt
  • 2 Eieren kamertemperatuur
  • 160 g Bloem
  • 30 g Cacaopoeder
  • ½ TL Bakpoeder
  • ¼ TL Natrium bicarbonaat
  • 100 g gesmolten pure chocolade
  • Een beetje melk eventueel kamertemperatuur

Ingrediënten voor de topping:

  • 16 reepjes kinderchocolade
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone

Extra:

  • chocolade boontjes om te decoreren
  • stukjes Kinderchocolade om te decoreren

Instructies

  • Boter, suiker, zout en vanille extract mixen tot een crème.
  • Eieren 1 voor 1 toevoegen en goed laten opnemen in de massa.
  • De droge benodigdheden zeven en toevoegen.
  • De gesmolten pure chocolade toevoegen en als het beslag nu iets te stevig is schenk er een scheutje melk bij.
  • Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met een bolletje deeg.
  • Bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.
  • Doe altijd de prikkertest om te zien of ze gaar zijn !
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen.
  • Vul een spuitzak met de topping en spuit de cupcakes mooi op.
  • Snij de resterende reepjes chocolade in kleine blokjes en steek ze in de topping.
  • Werk af met een cacaoboontje.
  • Zet ze in de frigo om op te stijven.
  • Neem ze een half uurtje voor het serveren uit de frigo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins